SD senzory - o kousek jednodušší IoT

Řada zařízení SD od HW group rozšiřuje modularitu systémů pro monitoring a cloudovou aplikaci HWPortal. K univerzálním zařízením s řadou vstupů přidává jednoúčelová zařízení, která lze kombinovat na úrovni celé sítě.

Novinka od HW group se jmenuje - SD SENZORY

Český výrobce hardware posílá na trh 4 nová zařízení pro jednodušší monitoroing a ovládání prostředí. K multifunkčním jednotkám typu ARES a POSEIDON přícházejí jednoúčelové, decentní SD senzory. Na cestu do světa dostaly vše nejlepší, co HW group má: napájení PoE, Wi:Fi, WEB rozhraní, kovový obal, precizní zpracování a ovládání přes cloud HWPortal.

  • SD 2xIn pro 2 digitální vstupy
  • SD 2x1Wire pro 2-4 analogové senzory
  • SD WLD pro detekci zaplavení
  • SD 2xOut pro dva digitální výstupy

Kompletní SD rodina.

 

Senzorová zařízení lze kombinovat s celou škálou čidel teploty, vlhkosti, napětí, proudu v různých provedeních. V případě SD 2x1Wire lze připojit dvě kombinovaná čidla a vyčítat až 4 veličiny po sběrnici 1 WIRE a 1 WIRE UNI. Jednotka SD-WLD obsahuje svorku na připojení detekčního, záplavového kabelu až do délky 200. Senzory SD 2x Out a SD 2x In, jsou vzdálená relé, čekající na povely jiných senzorů , nebo operátora HWPortalu. Všechny SD senzory jsou plně ovladatelné přes cloud HWPortal.cz . Práce s kontrolou prostředí se tak stává dostupná i pro "méně" zdatné IT uživatele.

Ovládání SD senzorů je snadné. Tím odpadá složíté zaškolování a časté zásahy IT specialistů.

Všechna zařízení vychází ze společné architektury. Konektivitu zajišťuje Ethernet a WiFi, s možností napájení PoE, obsahují webserver, který se stará o sběr a přenos dat a také o vysokou míru bezpečnosti.
Topologie celé senzorové sítě se opírá o portál HWPortal.cz, který slouží jako cloudové úložiště dat, dohledové centrum i nástroj pro konfiguraci senzorů. Instalace a konfigurace SD zařízení je proto velmi jednoduchá a umožňuje sériové nasazení desítek nebo stovek zařízení v jednom místě i v síti, čítající stovky lokací.

HWPortal.cz  jako jednotící prvek pro SD senzory a ostatní produkty HW group.

 

Zařízení SD spolu s portálem HWPortal představují ucelený systém pro:

  • Monitoring prostředí ve veřejných budovách (kvalita ovzduší)
  • Monitoring technologických center (IT, elektrorozvodny, centrály HVAC a pod.)
  • Sledování a řízení technologií chytrých budov
  • Sledování teploty a vlhkosti ve skladech a obchodních prostorech
  • Nezávislé varování před nebezpečím požáru (teplota, kouř)
  • Kombinací s dalšími zařízeními lze funkcionalitu rozšířit o pokročilé aplikace řízení strojů a technologií, nebo řízení přístupu do prostor s využitím centrálního řízení v kombinaci s RFID technologií.

Klíčovou roli ve vztahu k zařízením řady SD hraje integrační platforma HWPortal. Jde o veřejně dostupný portál, který poskytuje přehled o aktuálním stavu zařízení, naměřených hodnotách i služby alarmů při dosažení různých stavů senzorů. HWPortal je k dispozici jako služba na bázi cloudu a umožňuje snadno nastavit zařízení i škálovat rozsah služeb podle aktuální potřeby.  

Všechna zařízení z řady HWg SD najdete na https://obchod.hw.cz/eshop/produkty/kategorie/sd-sensory