Různé varianty senzorů jako nedílná součást ekosystému

Společnost HW group vytváří monitorovací ekosystém, kde senzory všech typů jsou nezbytnou součástí řešení. Považujeme širokou škálu senzorů za naši výhodu. Společnost HW group je schopna uspokojit téměř každého zákazníka s projektem libovolné velikosti založeným na drátových senzorech. Dodáváme senzory pro přísné normy SÚKL, které je možné kalibrovat v akreditovaných laboratořích.

Podívejme se na některé z nejpopulárnějších možností senzorů a detektorů používaných profesionály pro monitorování životního prostředí.

  • Senzory jsou připojeny k portu RJ11 (1-Wire) nebo RJ45 (RS-485). Senzory poskytují kontinuální hodnotu, například -23,4 °C nebo 32,7 % RH. Monitorovací zařízení (hardware, nebo cloudová služba na technologii SensDesk) může sledovat bezpečný rozsah hodnot a poslat e-mailové nebo SMS upozornění, pokud hodnota přesáhne nastavené rozsahy. Senzory můžete používat pouze od společnosti HW group.
  • Převodníky a expandéry vám umožňují připojit jiné typy sběrnic nebo rozhraní k standardním monitorovacím zařízením společnosti HW group. Konvertory používají kontinuální hodnotu (0-10V / 4-20 mA) jako vstup.
  • Detektory, které připojíte k digitálnímu vstupu (zelený konektor), poskytují hodnotu 0/1. Typickým příkladem je detektor kouře s reléovým výstupem nebo detektor otevření dveří (otevřeno/zavřeno). Monitorovací zařízení (hardware, nebo cloudová služba na technologii SensDesk) může sledovat přechod na hodnotu poplachu a poslat e-mailové nebo SMS upozornění. Detektor v této definici je globální produkt. Můžete připojit detektory s reléovým výstupem od libovolného výrobce k digitálnímu vstupu u libovolného zařízení společnosti HW group.

 

60 metrů pro RJ11 (1-Wire) / 1000 metrů pro RS-485

Při hovoru o senzorech, jsou k dispozici dvě rozšířené možnosti od společnosti HW group s významným rozdílem: RJ11 (1-Wire), který umožňuje maximální vzdálenost 60 metrů na port RJ11 mezi senzorem a zařízením. Standard RS-485 umožňuje maximální vzdálenost 1000 metrů

Tento konkrétní rozdíl mezi těmito dvěma typy standardů činí RS-485 ideálním kandidátem pro průmyslové monitorovací projekty, zatímco plně automatická detekce volby RJ11 je lépe vhodná pro menší projekty, jako jsou datová centra nebo sklady.

Teplota pro kryo / chladničky

Teplotní senzory založené na 1-Wire nebo RS-485 jsou potřebné v mnoha oblastech, kde je nutné sledovat přesné environmentální podmínky: kryo komory pro farmaceutické účely, teplota v chladničkách v obchodech a skladech a mnoho dalších potenciálních aplikací.

Společnost HW group nabízí speciální teplotní senzory pro jakoukoli aplikaci, kde existují přísné požadavky na sledované prostředí. Proto vyrábíme teplotní senzor PT100 Frost na bázi RJ11 (1-Wire), který je speciálně navržen pro situace, kde je nutné sledovat přesnou hodnotu v rozmezí od -200°C do +160°C.

Teplotní senzor s plochým kabelem pro snadnou instalaci

Temp-1Wire-Flat je unikátní teplotní senzor navržený pro použití v chladničkách. Speciální plochý kabel umožňuje ohnout ho kolem chladničky a upevnit ho na dveře. Není potřeba vrtat do těla chladničky a instalace je velmi snadná a rychlá. Kabel je navržen pro 1000 cyklů otevírání a zavírání dveří chladničky.

Venkovní / Vnitřní teplotní a vlhkostní kombinované senzory

Kromě toho společnost HW group vyrábí širokou škálu venkovních a vnitřních kombinovaných senzorů, kde zákazník může mít až 4 hodnoty senzorů v jednom balení - jako je tomu u našeho senzoru THPVoC, který poskytuje 4 monitorované hodnoty dohromady: Teplota, Relativní vlhkost, Atmosférický tlak a VOC (Volatile Organic Compounds - těkavé organické sloučeniny). Jedná se o nejlepší možnou kombinaci, pokud potřebujete malý, ale více účelový senzor naměření kvality ovzduší.

Outdoor senzor teploty/vlhkosti

S našimi venkovními senzory, jako je například venkovní senzor HTemp-1-Wire, můžete měřit teplotu a relativní vlhkost současně bez obav o venkovní podmínky. Tento senzor pracuje v teplotním rozsahu od -30 do 85 °C. Kromě toho je tento konkrétní venkovní senzor užitečný, pokud potřebujete vypočítat bod rosý - hodnotu, která je velmi důležitá v některých aplikacích, jako například při monitorování vinic.

Převodníky (60V / 0-20mA / 4-20mA)

Převodníky umožňují uživatelům připojovat analogové typy sond (senzorů) k standardním monitorovacím zařízením společnosti HW group.

Společnost HW group vyrábí tři různé typy konvertorů pro použití s našimi zařízeními. Hodnoty lze vyměňovat pomocí LAN nebo GSM. Pokud proud vyjde z určeného rozsahu, je odeslán e-mail nebo SMS. Může být připojen k vzdáleným monitorovacím systémům založeným na SNMP nebo Modbus/TCP.

60V 1Wire-UNI

Galvanicky izolovaný napěťový senzor až do 60VDC s výstupem 1Wire-UNI. Typické aplikace zahrnují měření napětí průmyslových senzorů (0-10V) nebo napětí baterie. Často je používán k měření napájecího napětí 48V v telekomunikacích (standard 48V).

Vysoká přesnost umožňuje použití pro aplikace 0-10V, senzory mohou být propojeny pomocí dvou konektorů RJ11. Tento konvertor je napájen z 1Wire-UNI sběrnice nebo externího zdroje napájení. 

0-20 mA 1Wire-UNI

Izolovaný senzor proudu stejnosměrného proudu pro sběrnici 1Wire-UNI. Senzor pro měření proudů v rozsahu 0-20 mA. Obvykle se používá k připojení průmyslové sondy s výstupem 0/4 až 20 mA - s odděleným napájením (například k měření hladiny paliva v nádrži).

Senzory lze propojit pomocí dvou konektorů RJ11. Konvertor je napájen sběrnicí 1Wire-UNI, což znamená, že na jednom aktivním portu je povoleno maximálně 2 senzory.

4-20 mA 1Wire-UNI

Izolovaný senzor stejnosměrného proudu pro sběrnici RJ11 1W-UNI. Jedná se o konvertor napájený pomocí konektoru RJ11 pro externí sondy 4-20 mA. Obvykle se používá k připojení průmyslové sondy s rozhraním 4-20 mA - 2vodičový proudový smyčka typu "sink".

Lze ho propojit pomocí dvou konektorů RJ11. S tímto konvertorem se doporučuje externí napájecí zdroj s napětím 12-30 V.

Připojení senzorů - Propojení senzorů v sérii pro Box2 / Rack19”

Společnost HW group nabízí technickou možnost propojení senzorů pro delší nebo složitější instalace. Naše senzory pro Box2 a Rack19" mohou být propojeny v sérii s celkovou délkou až 60 metrů od prvního připojeného portu RJ11. To je důvod, proč například Poseidon2 4002, i když má 6 portů RJ11 (až 16 hodnot senzorů), může být propojen v sérii.

Možnosti kalibrace senzorů

USB kalibrátor vám pomáhá upravit naměřené hodnoty pro většinu senzorů.

Chcete-li připojit senzor třetí strany (analogový) k zařízení společnosti HWgroup pomocí RJ11, budete potřebovat USB kalibrátor. Například radarový senzor vzdálenosti s analogovým výstupem 4-20mA. Pomocí USB kalibrátoru můžete definovat, že 4 mA odpovídá vzdálenosti 1 metr a 18 mA odpovídá vzdálenosti 5 metrů. Celý ekosystém společnosti HW group později zobrazí vzdálenost v metrech a nebude používat hodnoty v mA

Shrnutí

Společnost HW group vyrábí širokou škálu drátových senzorů pro každou možnou aplikaci. A s pomocí USB kalibrátoru a konvertoru je možné připojit téměř jakýkoli jiný senzor od třetí strany k monitoru společnosti HW group. A díky propojení v sérii je možné instalovat velký počet senzorů do projektu libovolné velikosti nebo s určitou specializací na trhu.