Komponenty systému WLD - HW group

Spolehlivá detekce vody v budovách spočívá v rychlém zachycení přítomnosti vody a okamžitém vyhlášení poplachu (a případné eskalaci výstrahy). Zjištění vody v budově, zejména v blízkosti krizových technologií, během prvních 5-15 minut může koncovéhu zákazníkovi ušetřit desítky až stovky eur. Pokud zákazník investoval čas a peníze do analýzy umístění detekčního kabelu, je nezbytné zajistit správnou komunikaci a eskalaci poplachu.Tento článek se věnuje zařízením WLD zóny ze skupiny HW a osvědčeným postupům při procesu výstrahy.

 

Včasné varování před zaplavením vodou

Celá myšlenka, proč investovat 1000-5000 eur do systému WLD detekce vody proti jednoduchému bodovému detektoru, vychází z předpokladu, že pokud zareagujete během prvních minut, náklady na opravu budou 10x nižší ve srovnání s 10 cm vody v celé budově.

Abyste mohli rychle reagovat:

1) Kabely pro detekci vody jsou nainstalovány na správných místech;
2) Správně nakonfigurovaná zařízení analyzující zóny WLD + portál (volitelně);
3) Eskalaci výstrah + procesy;
4) Čas od času otestovat celý systém.

Výběr správného zařízení pro detekci úniku vody

Systém detekce úniku vody HW group se skládá z detekčních kabelů WLD a připojeného poplašného zařízení. V současné době existují 4 různá vzdálená monitorovací zařízení se vstupem (vstupy) zóny WLD. Podívejme se na rozdíly mezi nimi.

WLD2: Samostatná detekce úniku vody

Díky 4 vstupům pro detekční zóny (4x 185 m kabelu pro detekci vody) a napájecímu adaptéru PoE / 5 V je WLD2 nejuniverzálnějším zařízením pro detekci vody. Zařízení WLD2 může odesílat e-mailová upozornění samo nebo prostřednictvím externího portálu  HWPortal.cz (technologie SensDesk).

4 zóny WLD znamenají, že zařízení WLD2 dokáže detekovat / identifikovat vodu ve 4 nezávislých oblastech.

 Detekce vody v každé zóně může být indikována:

  • Externí reléový výstup (s portálem nebo bez něj);
  • e-mailem (s portálem nebo bez něj);
  • SMS / volání (s SMS GW nebo s portálem (pouze SensDesk)).

Pokud zákazníci používají Portál (i bezplatný HWg-cloud.com), může být aktivována funkce "Upozornění na neplatné zařízení". Portál vás upozorní, pokud není k dispozici napájení / komunikace s portálem.

Odkaz na WLD2: https://obchod.hw.cz/eshop/wld2-system-proti-vytopeni-vodou/

 

SD-WLD

SD-WLD je jednoduché zařízení pro detekci úniku vody s pouze 1 vstupem pro zónu WLD. Napájení pomocí PoE / 5V zdroje. SD-WLD se snadno instaluje, není nutná žádná místní konfigurace, ale je povinný externí portál (HWPortal.cz). Zařízení samo o sobě bez Portálu nemůže odesílat poplašné e-maily.

- SD-WLD lze napájet pomocí PoE
- je vyžadováno připojení k portálu
- Portál umožňuje centralizovanou správu výstrah (e-mail, SMS*, volání*, SNMP, reléový výstup) *pouze SensDesk.com
- Portál poskytuje funkci "Device Invalid Alert". Portál vás upozorní, pokud není k dispozici napájení/komunikace s portálem.

 

Odkaz na SD-WLD: https://obchod.hw.cz/eshop/sdsenzor-wld-ridici-jednotka-pro-detekci-uniku-vody/

 

NB-WLD

Zařízení s mobilním připojením NB-IoT pro vzdálené monitorování 1 zóny WLD (60 / 185 metrů snímacího kabelu). Včetně 3leté smlouvy na SIM kartu, provoz na baterie až 2 roky.
Zařízení NB-WLD je napájeno interní baterií / 5V zdrojem a představuje důmyslné zařízení, které vás upozorní, i když dojde k výpadku napájení na vzdáleném místě. Externí portál je povinný, samotné zařízení bez portálu nemůže odesílat výstražné e-maily.

- NB-WLD může být napájen z interní baterie po dobu až 2 let;
- Při napájení z interní baterie je maximální délka zóny WLD 60 m;
- Je vyžadováno připojení k portálu;
- Centralizovaná správa výstrah prostřednictvím portálu (e-mail, SMS*, volání*, SNMP, reléový výstup) *pouze SensDesk.com
- Portál poskytuje funkci "Device Invalid Alert". Portál vás upozorní, pokud není k dispozici napájení/komunikace s portálem.

Odkaz na NB-WLD: https://obchod.hw.cz/eshop/nb-wld-nb-iot-bezdratova-jednotka-narrowband-bezdratova-detekce-kapalin/

 

WLD detekční relé

Relé WLD je zónové snímací zařízení 1-WLD se 2 možnostmi výstupu. Zaplavení lze indikovat pomocí spínacího reléového výstupu nebo jako 1-Wire UNI (RJ11) čidlo. Prostřednictvím RJ11 jej lze připojit k mnoha zařízením HWg s externími porty pro čidla.

- Relé WLD je univerzální zařízení (detektor WLD), které lze připojit k jakémukoli bezpečnostnímu systému nebo DI (bezdotykovému kontaktu) na IP kameře apod;
- Detekce vody je lokálně indikována červenou LED diodou na zařízení.

Odkaz na WLD Relay: https://obchod.hw.cz/eshop/wld-relay-plain-rele-pro-detekcni-kabely-uniku-vody/

 

Upozornění na realitu: Každá minuta se počítá

Mluvíme o dlouhodobé instalaci monitorovacích senzorů. To znamená, že zákazník nainstaluje senzor, otestuje ho a on tam v klidu leží 3-7 let. Poté je třeba, aby byl upozorněn a "probuzen" do 1-5 minut. Každá minuta se počítá. Zde je několik osvědčených postupů:

- Jednou ročně systém otestujte, to je osvědčený postup
- Nepoužívejte veřejný server SMTP pro zasílání upozornění e-mailem (použijte portál nebo soukromý server SMTP)
- E-mail nestačí
- Pro upozornění na vodu používejte SMS / volání
- Používejte správné názvy v názvech zón WLD
- Zkuste po 7 letech zjistit, co je "zaplavená serverovna C", když jste zodpovědní za 3 lokality
- Centralizovaná správa (portál) výstrah je mnohem lepší. Velmi málo zákazníků mění telefonní čísla/e-maily příjemců v zařízeních

 

Souhrn systému WLD od HW group

Systém WLD od společnosti HW group pomůže každému zákazníkovi bezpečně monitorovat vzdálenou lokalitu na velmi malé množství vody a při zjištění kapaliny poskytovat včasná upozornění prostřednictvím různých médií.

HW group