Nejprodávanější součást WLD systému: WLD Relay

WLD (Water Leak Detection) od společnosti HW group používá detekční kabel WLD k odhalení přítomnosti vody po celé jeho délce. Tento spolehlivý systém poskytuje včasné varování již od prvních kapek vody na kritických místech.

Společnost HW group vyrábí několik zařízení s možností připojení zónového vstupu pro WLD. Tato zařízení zahrnují LAN modely (SD-WLD, WLD2, Perseus 150) a NB-IoT modely (NB-WLD). Mnozí zákazníci však preferují použití detekce WLD s vlastním systémem. Pro tyto potřeby nabízíme WLD Relay, které lze napájet 12 V a které při detekci vody aktivuje jednoduchý reléový výstup.

Funkce detekčního kabelu WLD

Je těžké vysvětlit, proč je snímací kabel WLD od HW Group tak oblíbený. Naši zákazníci si jej oblíbili jednoduše proto, že tento kabel pro detekci úniku vody negeneruje falešné poplachy.

Žádný limit v ohybu
Většina ostatních kabelů pro detekci vody je omezena minimálním průměrem. Pokud se ohne příliš, vyvolá falešný poplach vody. To je pro mnoho instalací zásadní problém.
Snímací kabel WLD nemá omezení poloměru ohybu. Lze jej zauzlovat a stále funguje, což znamená, že instalace je snadná a nevyžaduje žádné speciální školení.

Žádný limit při tlaku
Bodový tlak v rozumném rozsahu nezmění funkčnost kabelu. Na kabel se snímačem WLD můžete šlápnout nebo na něj zatlačit, aniž by se spustil alarm. Může být dokonce veden přes dveřní práh.

Žádné omezení zkroucení
Stejně jako každý jiný elektrický kabel lze i snímací kabel WLD zkroutit. Žádné omezení zkroucení snímacího kabelu WLD také znamená, že žádný pohyb kabelu po instalaci nezpůsobí falešný poplach.

Žádné omezení opakovaného použití
Jakmile je kapalina detekována a doufejme, že přestane zaplavovat monitorovaný objekt, kabel jednoduše vyschne a pokračuje ve své primární funkci.

Detekce vody na 185m detekčním WLD kabelu s reléovým výstupem

WLD Relay má 1 vstup pro zónu WLD se zelenou svorkovnicí. Připojuje se propojovací kabel WLD (2 m) a jeden nebo více segmentů snímacího kabelu WLD. Celková délka zóny WLD může být až 185 včetně délky nesnímacího kabelu.

Reléový výstup reaguje na nejmenší množství vody, ethylenglykolu nebo jiné vodivé kapaliny vody po celé délce snímacího kabelu. Relé rovněž vyhlásí poplach, pokud je detekční kabel WLD odpojen.

WLD Relay vyžaduje napájení 12 V.

WLD-Relay jako senzor RJ11

Stejné zařízení WLD-Relay lze použít také jako senzor RJ11 (1W UNI). Zónu WLD-Relaye lze připojit k jakémukoli HWg zařízení s portem RJ11 (rodina STE2, rodina Poseidon2, Ares 12, ...).

WLD Relay jako senzor 1W-UNI podporuje tři stavy:
- OK
- Voda
- Odpojeno

To znamená, že provozovatel řešení vzdáleného monitorování by se dozvěděl, zda se něco stalo s kabelem nebo zda došlo k zaplavení vodou. Nedošlo by k překvapivému úniku vody, pokud by se kabel náhodou přerušil nebo odpojil  (funkce odpojeno je aktivní pouze s jednotkami HW group).

WLD lze objednat jako

WLD Relay lze objednat jako

- Senzorové relé WLD 1W-UNI: Samostatná jednotka

- WLD Relay set: Sada s napájecím zdrojem, 2m + 2m detekční WLD a připojovací kabel

WLD-Relay v akci - 1200 metrů snímacího kabelu WLD

WLD-Relay lze masivně škálovat, jak jsme ukázali v případové studii ONSEMI, kde systém monitorování vody čítá 28 zón založených na relé s celkem více než 1200 metry snímacího kabelu. To vše je připojeno k jediné monitorovací jednotce Damocles2 zodpovědné za alarmování a výstrahy.

Video o WLD Relay:

HW group