Expandery pro rozšíření jednotek Ares a Poseidon2

Monitorovací ústředny HW group se instalují do serveroven a racků pro dohled teploty, vlhkosti a otevření dveří (předních a zadních), popřípadě detekce napájení. Vše v pořádku, takto je zajištěna 100% požadovaná kontrola. Může to být ještě lepší? Může!

Jednotky Poseidon2 a Ares12 mají minimálně 8x 1wire vstupů a minimálně 2x DI vstup. Teplotou, vlhkostí obsadíme dvě pozice. Dveřními kontakty zabereme 2x DI vstup. Zbývá nám řada 1 wire vstupů, které lze také využít. Zde přicházejí na řadu expandéry (převodníky) z 1 wire na DI vstupy.

                                         Expander 4xDI 1wire-uni

Převodník, rozbočovač, pro rodiny Ares a Poseidon2. Díky tomuto zařízení dokážete proměnit, např. Ares12 v dokonalou zabezpečovací ústřednu. Jak jsme zmínili, máme obsazené dvě 1wire pozice teplotou a vlhkostí. Zbývá nám ještě 12x vstup 1wire! 
Přidáme Expander a do něho připojíme zabezpečovací příslušenství s DO výstupem - detektory kouře, plynů, pohybová čidla, senzory zaplavení, čidla rozbití oken, atd. 
Jeden plně obsazený Expander ubere čtyři 1wire pozice. V našem příkladu s Ares12 a s jedním Expanderem jsme stále ještě na osmi volných 1wire pozicích! Je to dost počítání. Pro vyšší level, můžeme Expandery řetězit za sebou.

                                     Expander 4xDI 1wire-uni industrial

Novinka v sortimentu HW group a HW server. Expander v průmyslovém standardu pro použití v klimaticky náročných podmínkách. Můžeme použít s Poseidon2 a Ares při monitorování skladů, chladíren, venkovních rozvaděčů, mýtných bran a podobně.

Zobrazování a ovládání
Jak jsme u jednotek HW group zvyklí, je několik možností ovládání a zobrazování připojených senzorů. Základní je vlastní webserver v Ares a Poseidon2 ústřednách. Pro dokonalejší přehled a management je zde cloudová aplikace HWPortal.cz, kde si veškeré připojené senzory pojmenujete a rozdělíte do lokací podle potřeby.

Samozřejmostí jsou informační emaily s přesnými hodnotami v případě alarmového stavu některého senzoru a barevná indikace v HWPortal.cz.

 

Petr Burda